Antilliaan Jones naar New York Yankees

De Nederlandse honkballer Andruw Jones speelt komend seizoen voor New York Yankees. De 33-jarige op Curaçao geboren outfielder tekent een contract voor een jaar en gaat 1,2 miljoen dollar verdienen. Jones treedt bij de grootste honkbalclub ter wereld in de voetsporen van zijn landgenoten Hensley Meulens, Robert Eenhoorn en Sidney Ponson.

Jones rekent met de overstap van de Chicago White Sox naar de New York Yankees af met de critici die hem een paar jaar geleden hadden afgeschreven. De voormalige Nederlandse international brak in 1996 door bij de Atlanta Braves en groeide uit tot de best verdienende Nederlandse sporter. Tien jaar later raakte zijn carrière in het slop en dreigde hij bij de Dodgers en de Rangers weg te zakken naar de Minor League. Bij de White Sox wist Jones zich het afgelopen seizoen met 41 hits en negentien homeruns in 107 wedstrijden wederom te bewijzen.

De New York Yankees zien in Jones vooral een versterking voor de breedte. De vijfvoudige All Star- en tienvoudig Gold Glove-winnaar wordt door de Yankees waarschijnlijk ingezet als vierde buitenvelder. De club uit de Bronx kan goed een rechtshandige speler gebruiken in het buitenveld naast de linkshandige Brett Gardner en Curtis Granderson.

Behalve Jones zijn de Nederlanders Rogearvin Bernadina (Washington Nationals), Gregory Halman (Seattle Mariners), Rick van den Hurk (Baltimore Orioles), Kenley Jansen (Los Angeles Dodgers), Jair Jurrjens (Atlanta Braves) en Pedro Stroop (Texas Rangers) actief in de Major League, de sterkste competitie ter wereld.