7 redenen om uit te gaan

Tien dagen lang flamengodansen
Tien dagen lang flamengodansen

1 mode

Downtown programma AIFW

Amsterdam. www.amsterdamfashionweek.com/downtown

Vandaag begint Downtown, het publieksprogramma van Amsterdam International Fashion Week (26-30 jan). Negen dagen lang organiseren winkels, galeries en clubs door de hele stad exposities, shows, lanceringen en feesten. Downtown begint met de expositie ‘10 x 10’ van het modelabel Individuals in de By AMFI Statement Store (Spui 23).

2 THEATER

Hard//hoofd Live

Amsterdam: Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. Op 22 & 29 jan & 5 febr, 22.00u. www.brakkegrond.nl

Hard//hoofd, het onlinetijdschrift voor kunst en journalistiek, is twee weken lang kind aan huis bij de Brakke Grond. Hun kunstenaars en redacteuren zorgen voor creatieve omkadering van de theatervoorstellingen van Vlaamse Invasie. En elke zaterdagavond na de voorstelling bouwen ze een feestje met bandjes, poëzie, film, projecties en spannende acts.

3 feestje

Zer00’s Heroes

Haarlem: Patronaat. Za 23.00-4.00u. Entree: 10 euro. www.patronaat.nl

Het nieuwste feestje van feestorganisatie Triomf, met nadruk op alle hits en helden uit de 00’s: Pharrell, Beyonce, Pink, Justin, The White Stripes, Kosheen, Robbie, Eminem, 50Cent, Outcast, Benny B, Milo, The Kooks en veel meer.

4 cultuurshow

Polshoogte 4

Eindhoven: de Krabbedans. Vr 21.30u. www.krabbedans.nl

Polshoogte is een reeks culturele ‘walk & talkshows’ bij afwisselend de Krabbedans, MU, Kunstlicht in de Kunst en Galerie Willy Schoots. Tijdens deze editie praat presentatrice Andrea van Pol over design met meubelontwerper Piet Hein Eek, over mode met Emily Hermans (MLY) en over animatiekunst met Ton Crone, de directeur van NIAf. En popjazzband Ape Not Mice presenteert een speciale akoestische versie van de nieuwe single ‘Like Yeah’.

5 cultuurnacht breda

Breda. Vr 19.00-02.00u. Passepartout: 7,50 euro (vvk)/10 euro. www.cultuurnachtbreda.nl

Ruim 30 culturele instellingen in Breda laten zien wat ze in huis hebben met als rode draad voor hun programma’s het thema ‘Geheim’. De Cultuurnacht begint in Mezz, waar de Bredase Cultuurprijzen worden uitgereikt door Frank Lammers.

6 flamenco

Flamenco Biënnale

In Rotterdam, Amsterdam en Utrecht. Van 21 t/m 30 jan. www.flamencobiennale.nl

Tien dagen lang een feest van flamenco met grote sterren en aanstormend talent. Het startschot voor deze derde editie van de Flamenco Biënnale wordt vanavond gegeven in de Rotterdamse Schouwburg met de dans-en muziekvoorstelling ‘Sin Muros/Without Walls’ (20.15u).

7 feestje

Hyperlocomotion

Amsterdam: W139. Za 22.00-04.00u. Entree: 5 euro. www.w139.nl

Feest met o.a. The Wedding Mc’s, dj Rockvoort, dj Bontjas en dj Regenworm, dj TouchyTouchy, een guerilla performance van Funny Cat & Elena en The Oysterbar door Sjim Hendrix. Kledingadvies: ‘Party animal’.