5 redenen om tv te kijken

Stoere surfdudes is actie Scene uit de film Point Break (1991)

1 verwend

Blood, sweat & luxuries

Ned. 3, 20.25 - 21.25 u.

Zes Britse tieners verruilen hun dagelijks luxe leven dat bestaat uit showen en spenderen voor de harde realiteit aan de andere kant van de consumentenketen. Deze keer moeten ze hard werken op koffieplantages in het verlaten bergdorpje Biolya in het zuiden van Madagascar.

2 surfdudes

Point Break

BBC 1, 00.31u.

Deze spannende politiethriller waarin de undercoveragent Keanu Reeves zich onder stoere surfers begeeft, moet het vooral hebben van actiescènes voor surfers en parachutespringers. Met Patrick Swayze als maniakale schurk. De regisseuse maakte eerder al het opmerkelijke Blue Steel. (Kathryn Bigelow, 1991).

3 plaat

Classic albums: Lou Reed Transformer

ZATERDAG: Ned.3, 21.00-21.55u.

Documentaireserie over het beslissende album van een band, die een periode in de muziekgeschiedenis markeert. Vandaag Transformer van Velvet Underground-frontman Lou Reed.

4 vliegen

Come fly with me

ZATERDAG: BBC 1, 22.40-23.10u.

Britse comedyserie met Matt Lucas en David Walliams (Little Britain) over het wel en wee op de luchthaven.

5 misbruik

The Accused

ZATERDAG: SBS 6, 00.00u.

Deze indrukwekkende film is gebaseerd op een waargebeurd incident uit 1983. De kwestie waar het om draait is nog steeds actueel: vraagt een sexy geklede vrouw die graag flirt, er om verkracht te worden door hitsige mannen in een bar? Kun je deze omstanders ook aanklagen? Deze intelligente ‘publieksfilm’ legt educatief verantwoord uit dat een vrouw nooit om seksueel misbruik kan vragen. Jodie Foster kreeg een Oscar voor haar genuanceerde rol van vermeend onbetrouwbare, losbandige ‘low class bimbo’. Openbaar aanklager Kelly McGillis stelt de groepsverkrachting aan de kaak. (Jonathan Kaplan, 1988)

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 28