Titelhouder Federer met moeite langs Simon

Ook tennissers Djokovic en Monfils bereikten de derde ronde van de Australian Open.

Titelhouder Roger Federer heeft gisteren met moeite de derde ronde van de Australian Open bereikt. De Zwitser had tegen Gilles Simon, die de vorige twee ontmoetingen met Federer had gewonnen, vijf sets nodig: 6-2, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3. Novak Djokovic had het de eerste twee sets niet gemakkelijk tegen Ivan Dodig uit Kroatië, maar de Servische nummer drie van de wereld won uiteindelijk in vier sets. In de volgende ronde treft Djokovic zijn landgenoot Viktor Troicki, die Nicolas Mahut uitschakelde. Gaël Monfils, die Thiemo de Bakker uitschakelde, bereikte ook de derde ronde, door een zege op de Portugees Frederico Gil. De Fransman neemt het nu op tegen Stanislas Wawrinka. De Zwitser klopte Grigor Dimitrov uit Bulgarije. (Novum)