Nachtvorst

Een noordwesten- tot noordenwind voert de komende vijf dagen vrij zachte en vochtige lucht vanaf de Noordzee aan. Vanavond en vannacht echter is de wind tijdelijk noordoost en stroomt koude, droge lucht vanuit Duitsland binnen. De combinatie van opklaringen en weinig wind levert minimumtemperaturen tussen 0 en min 2 graden op, maar in het oosten en zuidoosten kan het afkoelen tot min 4 of min 5 graden. Verder ontstaan enkele mistbanken en komt in het noordwesten later bewolking vanaf zee binnen.

Morgen overdag raakt het vanuit het noorden uiteindelijk overal bewolkt, het laatst in Limburg. De passage van een zwakke storing (een warmtefront) veroorzaakt geleidelijk in steeds meer provincies af en toe een beetje regen of motregen. Misschien valt eerst even wat natte sneeuw. Het wordt 3 graden in Limburg tot 6 graden op de Waddeneilanden.

In het midden en oosten van Europa wordt het de eerstkomende dagen kouder dan bij ons. Zo vriest het ’s middags in de Alpen op 1500 meter hoogte 10 tot 15 graden. Er valt daar af en toe sneeuw, maar zijn het geen grote hoeveelheden. In eigen land is er tot en met dinsdag veel bewolking en valt van tijd tot tijd wat regen. ’s Nachts vriest het niet of nauwelijks, ’s middags wordt het 4 tot 7 graden.