Kort nieuws Sport

Weer drie punten aftrek Almere City

Almere, 20 jan. - Almere City FC heeft drie punten aftrek gekregen van de KNVB. De voetbalclub heeft zich niet aan de licentieafspraken gehouden. Almere City staat daardoor nu laatste in de eerste divisie. De club moest de competitie al met drie punten in mindering beginnen. Over wat Almere City heeft misdaan, doet de KNVB geen uitspraak. De club heeft volgens de bond in het boekjaar 2009/2010 „niet voldaan aan de gestelde norm ten aanzien van het bedrijfsresultaat”. (Novum)

‘Waterreus wordt koersdirecteur’

Maastricht, 20 jan. - Oud-voetbaldoelman Ronald Waterreus wordt koersdirecteur tijdens Limburgs Mooiste, een wieler- en schaatswedstrijd voor licentiehouders. Volgens de organisatie is zijn komst „voor 95 procent rond”. Limburgs Mooiste trekt jaarlijks zo’n twintigduizend recreanten. Waterreus was, voordat hij keeper werd bij Roda JC in Kerkrade, een talentvol amateurwielrenner. Hij groeide bij Vaals, tussen de heuvels van het parcours in Limburgs Mooiste.

Protocol spelersuit buitenland

Amsterdam, 20 jan. - De Nederlandse eredivisie heeft vanochtend het Protocol Opvang Buitenlandse voetballers gepresenteerd. Het geeft clubs adviezen en tips over het begeleiden van buitenlandse spelers. Afspraken over het eigen maken van de Nederlandse taal, kooklessen, leren pinnen, begeleiding bij het zoeken van geschikte huisvesting, scholing en medische voorzieningen en het intomen van machogedrag zijn enkele aspecten in het protocol.

Debutant Afellay verliest met Barça

Barcelona, 20 jan. - Ibrahim Afellay heeft gisteravond in het bekerduel tegen Real Betis zijn debuut gemaakt bij Barcelona. De Catalanen verloren in Sevilla met 3-1, maar plaatsten zich voor de volgende ronde na de 5-0 zege op eigen veld. Afellay ging een kwartier voor tijd naar de kant. De oud-PSV’er was vier keer ingevallen, maar had niet in de basis gestaan. (Novum)

Nadal: derde ronde op Australian Open

Melbourne, 20 jan. - Tennisser Rafael Nadal heeft zich vandaag geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Spaanse nummer één van de wereld had geen probleem met de Amerikaan Ryan Sweeting: 6-2, 6-1 en 6-1. De Australische wildcardhouder Bernard Tomic is zijn volgende tegenstander. Gisteren plaatste Roger Federer, als tweede geplaatst, zich met veel meer moeite voor de derde ronde. De Zwitser won in vijf sets van de Fransman Gilles Simon van wie hij nog nooit had gewonnen. (Novum)

Van der Wal eruit bij WK halfpipe

La Molina, 20 jan. - Dolf van der Wal is er bij de WK snowboarden in het Spaanse La Molina niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale op het onderdeel halfpipe. Hij eindigde vanmiddag in de halve finales als tiende.