In beeld: Hu op bezoek bij Obama

De Obama's ontvangen Hu op het Witte Huis. Foto AP.

Obama ontving gisteravond Amerikaanse tijd de Chinese president Hu op het Witte Huis voor een staatsdiner. Dat is de meest officiële ontvangst die een buitenlandse regeringsleider in Washington kan krijgen. Hu is bezig met een vierdaags bezoek aan de Verenigde Staten dat de gespannen verhoudingen tussen de grootmachten moet verbeteren.

Bij het staatsdiner waren tal van Amerikaanse prominenten aanwezig. Op de gastenlijst stonden onder meer Microsoft-CEO Steve Ballmer, Goldman Sachs-topman Lloyd Blankfein en Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour.

Hieronder een selectie van de vele foto’s die internationale persbureaus gisteren tijdens de plechtigheden maakten:

Obama verwelkomt Hu op het Witte Huis. Links zijn vrouw Michele. Foto Reuters.Obama verwelkomt Hu op het Witte Huis. Links zijn vrouw Michele. Foto Reuters.

Obama houdt voorafgaand aan het diner een toespraak in de State Dining Room. Foto AP.Obama houdt voorafgaand aan het diner een toespraak in de State Dining Room. Foto AP.

Beeld van een zitplaats aan het staatsbanket. Op het menu stond kreeft, biefstuk en appeltaart. Foto AP. Beeld van een zitplaats aan het staatsbanket. Op het menu stond kreeft, biefstuk en appeltaart. Foto AP.

Hillary Clinton heft het glas tijdens het staatsdiner in het Witte Huis. Foto Reuters.Hillary Clinton heft het glas tijdens het staatsdiner in het Witte Huis. Foto Reuters.

De Amerikaanse kunstschaatsster Michelle Kwan arriveert bij het staatsdiner. Foto Reuters.De Amerikaanse kunstschaatsster Michelle Kwan arriveert bij het staatsdiner. Foto Reuters.

Tibetanen protesteren bij het Witte Huis tegen het bezoek van Hu. Foto Reuters.Tibetanen protesteren bij het Witte Huis tegen het bezoek van Hu. Foto Reuters.

Hu geeft aan dat zijn oortje niet werkt tijdens zijn gezamenlijke persconferentie met Obama gisteren. Foto AP.Hu geeft aan dat zijn oortje niet werkt tijdens zijn gezamenlijke persconferentie met Obama gisteren. Foto AP.

    • Pim van den Dool