In beeld: explosie verwoest huis in Beieren

Alleen de constructie van het dak is met moeite nog herkenbaar.  Voor de rest is er alleen puin overgebleven van een huis dat afgelopen nacht ontploft is in de plaats Germering in de Duitse deelstaat Beieren. Een 88-jarige man en zijn vier jaar jongere vrouw kwamen bij de explosie om het leven.

Na de explosie, die rond half één vannacht plaatsvond, begon de brandweer een uitgebreide zoektocht tussen het puin naar de twee bewoners. Hierbij werden ruim 150 brandweerlieden ingezet. Vanochtend vonden zij de verkoolde lichamen van het echtpaar.

Door de explosie sneuvelden ook ramen van omliggende huizen en kwamen twee auto’s onder het puin te liggen. Na de explosie moesten zo’n vijftig omwonenden hun huizen voor een half uur verlaten.

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Bekijk hieronder een reeks foto’s van Reuters en AFP van de zoektocht van de brandweer.

    • David Haakman