Coffeeshop in Helmond moet definitief sluiten

De gemeente Helmond is van plan de vergunning in te trekken van de bedreigde coffeeshop Carpe Diem.

Uit onderzoek naar de integriteit van de coffeeshophouder, in het kader van de Bibobwet, zou blijken dat hij de coffeeshop exploiteert met iemand die ooit voor hennepteelt is veroordeeld. Het is onrustig in Helmond sinds de gemeenteraad besloot dat de stad een tweede coffeeshop nodig had. De raad hoopte de straathandel en de daarbij horende overlast aan te pakken. Nog voor Carpe Diem op 1 juli 2010 openging, ramde een terreinwagen de pui. Sinds 1 december is de coffeeshop gesloten omdat er opnieuw een serieuze dreiging zou zijn. Ook burgemeester Fons Jacobs (62, CDA) werd sinds begin december ernstig bedreigd als gevolg van de komst van de tweede coffeeshop in de stad. (NRC)