battle of the sexes op nrcnext.nl

Vrouwen mogen zich tegenwoordig straffeloos seksistisch gedragen, maar van mannen accepteren ze niets. Dat schreef publicist Lisette Thooft gisteren op deze pagina’s. Vrouwen eisen van mannen dat ze zich gedragen als gentlemen, maar piekeren zelf niet over ladylike gedrag.

Ik herken echt niets van mezelf in dit verhaal. Ik kom alleen maar mannen van rond de 30 tegen die niet weten wat ze willen , die zich niet willen binden. De emancipatie van de vrouw heeft een omgekeerd effect: ze kunnen voor zichzelf zorgen, dus kunnen de mannen lekker onverantwoordelijk flierefluiten. Zo kunnen ze na jaren ineens een relatie beëindigen omdat de vrouw zwanger is, en daarna niks meer van zich laten horen. Nadat ze onder druk een abortus heeft ondergaan.

Nee, de man is geen beschermer meer.

Maria

Die mannen van 30 weten heel goed wat ze willen: ze willen zich niet binden, ze willen vrijheid.

Je hebt gelijk wanneer je zegt dat emancipatie ervoor heeft gezorgd dat mannen kunnen flierefluiten. Maar vrouwen kunnen dit natuurlijk ook. Dat sommige vrouwen dit niet willen…tsja, misschien kunnen vrouwen toch niet zo goed voor zichzelf zorgen.

Marn

Volgens mij is het idee van Thooft al een tijdje gemeengoed in onze maatschappij en zijn het mannen die zich daarom een seksistische slachtofferrol aanmeten.

Marjolein

De man/vrouw relatie is eigenlijk te ambivalent om er vaste standpunten over in te nemen, laat staan dat een persoonlijke visie ook nog algemene geldigheid zou bezitten. In die baaierd van krachten en tegenkrachten, strijdig- en tegenstrijdigheden valt op den duur kop noch staart te ontdekken en je begint eigenlijk terug te verlangen naar een pastoor die er geen fluit van weet maar je wel voorhoudt hoe het moet.

Lucas Bouwman

Discussieer mee over geëmancipeerde vrouwen en flierefluitende mannen op nrcnext.nl