Vriendelijk

De komende dagen ligt er een hogedrukgebied in de buurt van Ierland. Aan de oostflank hiervan waait een noordwestenwind. De daarmee aangevoerde lucht is van polaire oorsprong, maar boven de Noordzee verliest de lucht de meeste koude. Vrieskou vinden we de komende dagen boven Scandinavië en het oosten van Europa. Daar wordt het ook kouder en in de heuvels en bergen valt soms wat sneeuw.

Bij ons is van echt winterweer voorlopig geen sprake. Vooral vanavond valt aan zee nog een buitje en uiteindelijk koelt het landinwaarts af tot rond het vriespunt.

De temperatuur loopt morgen op naar 2 graden langs de oostgrens tot 4 graden in het midden en westen van het land. Het is daarbij vriendelijk weer met geregeld zon. Alleen in Limburg hangt meer bewolking en misschien valt hier een spat of een vlok.

In de nacht naar vrijdag koelt het bij weinig wind en flinke opklaringen snel af tot iets onder nul. Overdag steekt er een noordwestenwind op en komt het kwik royaal boven nul uit. Daarbij raakt het ook bewolkt en later op de dag volgt wat miezerregen.

Ook zaterdag en zondag kan er soms een bui vallen. Bewolking overheerst, maar als het in de nacht of ochtend even opklaart dan komt het in het binnenland tot een graadje vorst.