vandaag

In het nieuws:

De tweede seizoenshelft van de Eredivisie gaat vandaag van start. Kampioen FC Twente neemt het op tegen streekgenoot Heracles Almelo. Bij winst verkleinen de Tukkers het verschil met koploper PSV tot 1 punt. Maar alle ogen zijn gericht op de klassieker. Ajax en Feyenoord trappen in Amsterdam om kwart voor 9 ‘s avonds af.

De nationale voorleesdagen gaan deze morgen van start met het Nationale Voorleesontbijt. Prominenten, onder wie prinses Laurentien, Job Cohen, Jan Mulder en minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt, lezen op verschillende basisscholen en kinderdagverblijven aan jonge kinderen voor.

De Tweede Kamer debatteert met minister Schippers (VWS, VVD) over een versoepeling van het rookverbod. Het kabinet wil kleine cafés zonder personeel vrijstellen van het verbod.

Utrecht start vandaag een proef met zes elektrische taxi’s. Voor een ritje met een van de milieuvriendelijke auto’s geldt het reguliere tarief. De gemeente Utrecht wil met het project de mogelijkheden bekijken om met elektrische voertuigen de povere luchtkwaliteit in de stad te verbeteren.