Valse Ricky Gervais weg bij de Globes

Hij had het aangekondigd: dit jaar zouden zijn grappen nog valser zijn. Maar dit keer kon niet iedereen meer lachen om de Britse komiek Ricky Gervais, die zondagavond de uitreiking van de Golden Globes presenteerde. Gervais heeft inmiddels gezegd dat hij niet nog eens als presentator zal optreden.

Daags na de show blijkt hoezeer er aanstoot is genomen aan zijn grappen. Aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter liet Gervais echter weten dat de sterren zijn grappen juist heel goed opnamen. Tijdens de show haalde de Brit uit naar onder anderen Bruce Willis, Hugh Hefner („nu we het toch hebben over de levende doden”), Charlie Sheen en de film The Tourist met Angelina Jolie en Johnny Depp.

De organisatie van de Golden Globes moest er ook aan geloven. Voordat Phillip Berk, het hoofd van organisatie, opkwam, riep Gervais: „Ik heb hem zojuist van het toilet geplukt en zijn kunstgebit ingedaan.”

Gervais was vervolgens lange tijd niet op het podium. Daardoor gingen er geruchten dat hij ter plekke ontslagen zou zijn. Niet waar, zei de komiek. „Iedereen was aangekondigd. Er zat gewoon een groot gat in de show.”

Over Sex and the City 2 merkte Gervais op: „Ik was er zeker van dat de prijs voor speciale effecten zou gaan naar het team die hen opkalefaterde. Meiden, we weten hoe oud jullie zijn.” Toen Bruce Willis moest opkomen, zei Gervais: „Verwelkom alstublieft de vader van Ashton Kutcher.” De jeugdige Kutcher is de partner van Willis’ ex-vrouw Demi Moore.

Acteur Tom Hanks merkte na een van Gervais’ grappen op: „We herinneren ons Ricky Gervais als een beetje mollige maar zeer aardige komiek. Dat is hij allebei niet meer.” De uitreiking werd in de Verenigde Staten door 17 miljoen mensen bekeken.