op nrcnext.nl

Goochelen met Google

Als je Guus Meewis in het Engels laat vertalen door Google Translate krijg je Ronan Keating. En Nick en Simon heten in het Engels Nickelback. Maar er is nog meer. Zo kun je de vertaalmachine ook laten beatboxen. Bekijk de lijst met verborgen grapjes op het blog.

Ook belspelletjes aangepakt

De ‘containerbelgen’ die de telefoonmaatschappij Mobistar te grazen namen, hebben het nu ook op de belspelletjes voorzien. In de tweede aflevering van het Belgische tv-programma Basta is te zien hoe een wiskundige de rekencode van een belspel weet te kraken. Dit tot grote ergernis van de programmamakers die veel geld verdienden aan de schijnbaar onkraakbare code.

Waarom is Angry birds leuk?

De meest gedownloade applicatie voor de iPhone in Nederland is het spelletje Angry Birds. Het spel draait om het afschieten van vogels naar de tegenstanders, de varkens. De Engelse dierkundige Matt Ridley heeft een verklaring voor de populariteit van het spelletje: „De drang om dingen in een boogje te gooien is evolutionair bepaald. Onze voorouders 10.000 jaar geleden rekenden af met hun prooi door van afstand projectielen naar ze te gooien.