Medewerker basisschool Heerlen vast voor misbruik

Een medewerker van een rooms-katholieke basisschool in Heerlen is zondagochtend opgepakt op verdenking van seksueel misbruik van twee kinderen. Twee ouderparen hebben aangifte tegen de 41-jarige man gedaan, bevestigt het Openbaar Ministerie woensdag na berichtgeving in De Telegraaf.

De man zou behoren tot het ondersteunend personeel van de Broederschool Molenberg. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig en omvangrijk de zaak is. Nadat de man zondag was gearresteerd, zijn de ouders van alle leerlingen maandagochtend met een brief op de hoogte gebracht. Die avond konden zij vragen stellen. Volgens De Telegraaf probeerde de school de zaak stil te houden tot er meer duidelijkheid over was.

Meer meldingen van misbruik
De twee kinderen die de man zou hebben misbruikt zijn inmiddels gehoord in een speciaal ingerichte kindvriendelijke verhoorstudio. Het zou gaan om een jongen en een meisje van wie de leeftijden om privacyredenen niet worden vrijgegeven. Het OM concludeerde na verhoor van de verdachte dat de zaak verder moet worden onderzocht. De rechter-commissaris bepaalt donderdag of er genoeg bewijs is om de man langer vast te houden.

Voorzitter Harrie van Beers van onderwijskoepel Innovo, waartoe de Broederschool behoort, sluit in dagblad De Limburger niet uit dat er de komende tijd meer meldingen van seksueel misbruik binnenkomen. “Het onderzoek is nog steeds in volle gang en moet duidelijkheid verschaffen wat er precies is gebeurd.”

    • Jules Seegers