Liverpool: Ryan Babel kan naar Hoffenheim

Voetballer Ryan Babel lijkt naar de Bundesliga te verhuizen. Bij Liverpool brak hij nooit echt door.

Aanvaller Ryan Babel van Liverpool lijkt zijn carrière voort te zetten in Duitsland. Liverpool meldde gisteren op zijn website dat de club een akkoord heeft bereikt met het Duitse TSG Hoffenheim. Babel (24) moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de nummer negen van de Bundesliga. Babel, die inmiddels naar Duitsland is afgereisd voor contractbesprekingen, zou ongeveer zeven miljoen euro moeten kosten.

In 2007 kocht Liverpool Babel voor zo’n 12 miljoen euro van Ajax. De vleugelaanvaller brak nooit echt door bij de Britse club. Vorig jaar kreeg hij een boete nadat hij op Twitter zijn ongenoegen had geuit omdat hij niet bij de wedstrijdselectie zat. Dit seizoen startte Babel slechts één keer in de basis. De international moet bij Hoffenheim de vervanger worden van de Senegalese aanvaller Demba Ba, die bij de clubleiding in ongenade is gevallen.

Babels oude club Ajax had gehoopt hem voor een half jaar te kunnen huren van Liverpool. Dat gaat bij een transfer naar Hoffenheim niet door. Ryan Babel speelde drie jaar in het eerste van Ajax en doorliep er de jeugdopleiding. (Novum)