Kort nieuws voorpagina

Gebied Moerdijk veilig; Mans wordt burgemeester

Rotterdam, 19 jan. Het gebied vanaf tien kilometer ten noorden van het afgebrande Chemie-Pack in Moerdijk is veilig. Groente mag worden geoogst, vee kan naar buiten en kinderen kunnen veilig buiten spelen. PvdA’er Jan Mans (70), oud-burgemeester van Enschede, is benoemd tot waarnemend burgemeester in Moerdijk. Pagina 5

Asielzoekers via Schiphol cel in

Rotterdam, 19 jan. Asielzoekers die Nederland via Schiphol binnenkomen (in 2009 bijna 3.000), worden standaard gedetineerd. Asielzoekers die via een andere weg arriveren (11.000), komen terecht in (open) asielzoekerscentra. Pagina 4

Protest Tunis tegen ‘oude’ ministers

Tunis, 19 jan. Enkele honderden Tunesiërs zijn vandaag opnieuw de straat opgegaan om te protesteren tegen het aanblijven van talrijke ministers van het regime van de gevluchte president Zine al-Abidine Ben Ali. Pagina 7

Haïti: Duvalier mogelijk vervolgd

Port-au-Prince, 19 jan. Een onderzoeksrechter in Haïti zal bepalen of oud-president Jean-Claude Duvalier wordt vervolgd wegens corruptie en verduistering tijdens zijn bewind (1971-1986). Duvalier werd gisteren in Haïti aangehouden en enige uren verhoord. Pagina 6

R. Sargent Shriver (95) overleden

Washington,19 jan. De Amerikaanse politicus en activist R. Sargent Shriver (95) is gisteren overleden. Onder president John F. Kennedy, zijn zwager, was Shriver oprichter van het Peace Corps, dat jongeren aanspoort tot vrijwilligerswerk. Pagina 7

Ruud Gullit trainer club in Tsjetsjenië

Moskou, 19 jan. Ruud Gullit wordt trainer van Terek Grozny in de Russische deelrepubliek Tsjetsjenië. De club is eigendom van de dictatoriale president Kadyrov. pagina Twee

Tennisser Haase wint in Melbourne

Melbourne, 19 jan. Tennisser Robin Haase heeft vandaag de derde ronde bereikt van het grandslamtoernooi in Melbourne. Pagina 13