Kort nieuws Sport

Noordwijk laatste amateurclub in bekertoernooi

Rotterdam, 19 jan. Noordwijk heeft als enige amateurclub de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. De voetbalclub versloeg gisteravond na penalty’s (5-3) de amateurs van Sparta Nijkerk, nadat de verlenging geen winnaar had opgeleverd: 3-3. Noordwijk speelt nu uit tegen RKC, dat gisteren met de schrik vrij kwam tegen Achilles ’29. RKC had een verlenging (2-2) en strafschoppen nodig om door te bekeren. Ook FC Groningen ondervond veel weerstand, tegen Genemuiden. De ploeg van trainer Huistra won met 3-2 en moet nu naar FC Utrecht. NAC had geluk tegen eerstedivisieclub Telstar. Door een doelpunt van Luijckx werd het 1-0. NAC speelt nu uit tegen Ajax. Twente ontvangt PSV. (Novum)

Renner McEwen leidt in Australië

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 19 jan. Robbie McEwen is de nieuwe leider in de Tour Down Under. De Australiër werd vandaag in de tweede etappe, van Tailem Bend naar Mannum, tweede achter dagwinnaar Ben Swift. In de chaotische slotfase kwamen verscheidene renners ten val, onder wie Mark Cavendish, André Greipel, Pieter Weening en Wesley Sulzberger. Weening kreeg zes hechtingen in zijn arm en verloor ruim vijf minuten. Sulzberger brak een sleutelbeen.

Liverpool: Babel naar Hoffenheim

Liverpool, 19 jan. Ryan Babel zet zijn voetbalcarrière vermoedelijk voort in Duitsland. Zijn huidige werkgever Liverpool zegt een akkoord te hebben bereikt met Hoffenheim. De aanvaller moet zelf nog wel tot overeenstemming komen met de Bundesliga-club. Hij zou circa zeven miljoen euro moeten kosten. Liverpools nieuwe trainer Dalglish ziet het niet in Babel zitten. Hij kwam al weinig aan spelen toe onder diens voorganger Hodgson. (Novum)