Haase door naar derde ronde in Australian Open

Robin Haase in zijn partij tegen Juan Monaco. Foto AFP / Nicolas Asfouri

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn carrière de derde ronde van een grand slam-toernooi bereikt. Op de Australian Open in Melbourne won de 23-jarige Hagenaar met 6-4, 6-4, 3-6, 6-2 van de als 26ste geplaatste Argentijn Juan Mónaco.

Haase kan terugkijken op een uitstekend optreden, meldt de NOS. Zijn service liep goed, hij kon geregeld zijn ijzersterke forehand in stelling brengen en zocht waar het kon het net op. Zowel in de eerste als de tweede set plaatste Haase op 5-4 de beslissende break. Één zwakke servicegame kostte hem de derde set, maar de Hagenaar toonde zich mentaal sterk en stond in set vier nog maar twee games af.

Bekijk een NOS-samenvatting van de wedstrijd:

Andy Roddick is de volgende tegenstander van Haase. Roddick staat voor het negende jaar op rij in de derde ronde in Melbourne en in 2003, 2005, 2007 en 2009 haalde hij er de halve finales.

Arantxa Rus onderuit in tweede ronde

De Nederlandse tennisster Arantxa Rus is uitgeschakeld. De Monsterse, die zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi had geslagen, was niet opgewassen tegen de Russin Svetlana Kuznetsova (23). In de eerste set won Rus slechts een game, in het tweede bedrijf kon ze beter meekomen: 1-6, 4-6.

    • Hans van der Lugt