FC Twente wint derby tegen Heracles

FC Twente heeft vanavond overtuigend gewonnen in Enschede van Heracles Almelo. De ploeg won met 5-0, vooral dankzij vier doelpunten van Marc Janko.

Luuk de Jong was verantwoordelijk voor de andere treffer. Door de overwinning is het verschil tussen koploper PSV en FC Twente na negentien speelrondes één punt. Twente boekte niet eerder zo’n grote eredivisie-zege in de Twentse derby.

VVV-Venlo verliest van FC Utrecht
FC Utrecht won vanavond dankzij Attila Yildirim met 2-1 bij VVV-Venlo. De debutant nam in de blessuretijd de winnende treffer voor zijn rekening. Frank Demouge opende de score voor Utrecht, maar de Limburgers kwamen snel met de gelijkmaker door Ken Leemans. Kort daarop werd VVV’er Niels Fleuren met rood van het veld gestuurd.

    • Marije Willems