Opinie

    • Ik

Daar wordt op ’t raam geklopt

Afgelopen dinsdag om 6.00 uur ’s morgens wakker van gebons op deuren en ramen. Twee politieagenten melden dat mijn zoon van 19 jaar wordt aangehouden in verband met een geweldsdelict op maandagmiddag. De vraag wat hij heeft gedaan mogen de agenten niet beantwoorden. Gelaten stapt de jonge verdachte in de politieauto, zijn ouders in verwarring

None

Afgelopen dinsdag om 6.00 uur ’s morgens wakker van gebons op deuren en ramen. Twee politieagenten melden dat mijn zoon van 19 jaar wordt aangehouden in verband met een geweldsdelict op maandagmiddag. De vraag wat hij heeft gedaan mogen de agenten niet beantwoorden. Gelaten stapt de jonge verdachte in de politieauto, zijn ouders in verwarring achterlatend. Om 11.00 uur een telefoontje van het politiebureau: „Het is een misverstand, uw zoon heeft er niets mee te maken.” Eerst opluchting, dan woede. ’s Avonds de korpschef aan de telefoon.

Op mijn vraag waarom niet eerst mijn zoons alibi is gecontroleerd – hij zat op maandagmiddag op school – dit antwoord: „Dat kunnen we niet zomaar doen.”

Liesbeth van het Kaar

    • Ik