Computergame in urinoir Tokio

De Japanse videospelletjesontwikkelaar Sega heeft de urinoirs van vier kroegen in Tokyo van zogenaamde Toylets voorzien. De spelletjes moeten via een sensor met de urinestraal worden bediend. Op ooghoogte is een klein beeldscherm geplaatst. Bezoekers van de toiletten kunnen kiezen tussen vier spelvarianten. Bij Graffiti Eraser moet graffiti van het beeldscherm worden ‘geplast’. Manneke Pis meet de hoeveelheid van de plas, terwijl met The North Wind and the Sun and Me de rok van een virtueel meisje omhoog kan worden geblazen. Bij Splashing Battle neemt de plasser het op tegen de collega naast hem: wie het hardste plast wint. De plasspellen zijn tot 31 januari te spelen. Sega zegt niet van plan te zijn de Toylets op de markt te brengen. Toiletten in Japan staan bekend om de technische snufjes die het gebruiksgemak moeten dienen. (AFP)