Aardbeving treft Pakistan

None

Een afgelegen (en dunbevolkt) gebied in het zuidwesten van Pakistan, nabij de grens met Afghanistan, is gisteravond rond half tien Nederlandse tijd getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. De aardbeving vond plaats in de provincie Baluchistan, maar werd tot ver buiten Pakistan gevoeld. In het getroffen gebied renden mensen in paniek de straat op. Over mogelijke slachtoffers of schade was gisteravond nog niets bekend. Volgens een seismoloog waren er nog geen meldingen over binnengekomen. De aardbeving vond plaats op een diepte van 10 kilometer. Het epicentrum lag 55 kilometer ten westen van de plaats Dalbandin. Aardbevingen komen vaker voor in het gebied. In 2005 eiste een aardbeving (7,6 op de schaal van Richter) 95 kilometer ten noordoosten van de Pakistaanse hoofdstad Islamabad ruim 70.000 levens. De aardbeving in Haïti op 12 januari vorig jaar had een kracht van 7,0 op de schaal van Richter en kostte zo’n 100.000 levens. (AP)