5 redenen om tv te kijken

Hardwerkende vader Will Smith PK-05 [DF-08752] - Will Smith (left) and Jaden Christopher Syre Smith star in Columbia PicturesÕ drama The Pursuit of Happyness. Photo Credit: Zade Rosenthal
Hardwerkende vader Will Smith PK-05 [DF-08752] - Will Smith (left) and Jaden Christopher Syre Smith star in Columbia PicturesÕ drama The Pursuit of Happyness. Photo Credit: Zade Rosenthal

1 drama

The Pursuit of Happyness

RTL5, 20.30-22.45u.

Will Smith speelt voor het eerst een dramatische rol met verschillende lagen: die van de hardwerkende vader die met zijn zoontje op straat komt te staan. Hij doet het goed, maar echt pijn wil de film niet doen. (Gabriele Muccino, 2006).

2 quiz

De Nationale IQ Test

Ned.1, 20.30-

IQ-test voor BN’ers, groepen en de kijker thuis. Dit jaar zitten er onder anderen yogafreaks, deelnemers aan talentenjachten en social media-nerds in de studio. Nieuw is dat de kijker ook kan meespelen via de iPad, smartphone of computer. Het apparaat dient als stemkastje, zodat iedereen precies zoals op tv kan meespelen. Valsspelen kan niet meer.

3 ijshockey

Sudden Death

RTL7, 20.30-22.35u.

Actiefilm met Jean-Claude Van Damme. In poging om de in een ijshockeystadion gegijzelde president van Amerika te bevrijden gebruikt hij onder meer vaatwassers. Aansluitend op de film zendt RTL7 de bekerfinale ijshockey uit. (Peter Hyams, 1995)

4 biopic

La vie en rose

Canvas, 20.40-22.55u.

Als één ding duidelijk wordt uit de chaotische, enerverende en flamboyante reis door het leven van zangeres Edith Piaf (1915-1963): zij heeft geleefd. Het leven van de kleine mus was kleurrijk genoeg. Regisseur en co-scenarist Dahan schakelt vooral heen en weer tussen haar jeugdjaren en haar laatste grote concert in New York. Hoofdrol van Marion Cotillard, Gérard Depardieu als haar ontdekker Louis Leplée. (Olivier Dahan, 2007)

5 docu

VPRO’s Import: No end in sight: The American occupation of Iraq

Ned. 2, 23.40-01.25u.

Een kijk in het politieke bedrijf achter de oorlog in Irak. Documentairemaker en politicoloog Charles Ferguson maakt een analyse van de besluitvorming die leidde tot de oorlog in Irak. Aan het woord komen hoge regeringsambtenaren, militaire deskundigen, soldaten en journalisten. Ze waren ooggetuigen van de ineenstorting van Irak na het afzetten van Saddam. Waar ging het fout?