Zware aardbeving in zuidwesten Pakistan

Een afgelegen gebied in het zuidwesten van Pakistan, nabij de grens met Afghanistan, is vandaag getroffen door een zware aardbeving met een kracht van 7,2 op de schaal van Richter. Dat heeft de Amerikaanse geologische dienst gezegd, meldt AP. Er lijkt geen sprake van grote schade. De beving was in grote delen van het land te voelen en veroorzaakte grote paniek.

De aardbeving vond plaats in de provincie Baluchistan, één van de minst dichtbevolkte gebieden van het land. Over mogelijke slachtoffers of schade is nog niets bekend. Volgens een Pakistaanse seismoloog zijn er nog geen meldingen over binnengekomen. De beving vond plaats op een diepte van 84 kilometer, 320 kilometer van de hoofdstad van het district Quetta. In Karachi zouden inwoners in paniek de straat op gerend zijn.

Aardbevingen komen vaker voor in het gebied. Een beving met een kracht van 7,6 op de schaal van Richter veroorzaakte op acht oktober 2005 80.000 doden in het noordwesten van Pakistan en in Kashmir. Meer dan drie miljoen mensen raakten dakloos.

    • Dirk-Jan Zom