Waarom ‘Safina’ vanmorgen trending is op Twitter

Dinara Safina of Russia misses the ball during her match against Kim Clijsters of Belgium at the Australian Open tennis tournament in Melbourne January 18, 2011. REUTERS/Tim Wimborne (AUSTRALIA - Tags: SPORT TENNIS) Dinara Safina mist een bal tijdens haar verliespartij tegen Kim Clijsters. (Foto Reuters / Tim Wimborne)

Elke ochtend kijkt nrc.nl naar een ‘trending topic’, een van de onderwerpen waar het meest over wordt gesproken op Twitter. Vandaag wordt er veel getwitterd over ‘Safina’, de Russische tennisster.

Dinara Safina mag is op dag twee van de Australian Open genadeloos van de baan geveegd door de Kim Clijsters. De Belgische gunde haar opponent geen enkele game, ofwel uitslag: 6-0, 6-0. Safina, op de wereldranglijst inmiddels afgezakt naar de 75e plaats, had veel te weinig variatie in haar spel om Clijsters in de problemen te brengen, aldus persbureau Novum. Clijsters, die in 2004 de finale in Melbourne verloor, bleef geconcentreerd spelen en gaf in de hele wedstrijd slechts zestien punten weg.

Safina is de zus van de temperamentvolle tennisser Marat Safin, bijnaam Mad Marat, die in 2009 stopte. Ongetwijfeld had hij enkele rackets kapotgeslagen tijdens een dergelijke kansloze verliespartij. Zoals hier:

    • Bart Hinke