Vuur zuivert

San Bartolome de los Pinares. Een dappere ruiter stuurt zijn paard door een vuurhaag in het Spaanse stadje San Bartolome de los Pinares. In het plaatsje, zo'm 100 kilometer ten noordwesten van Madrid, eren bewoners jaarlijks de beschermheilige van de dieren, Sint-Antonius, tijdens de zogeheten Luminarias. Aan de vooravond van het religieuze festival springen ruiters met hun paard of ezel door het vuur in de hoop het dier te zuiveren en te beschermen tegen ziektes. Dat zowel de ruiters als de paarden hier jaarlijks brandwonden bij oplopen, nemen de deelnemers voor lief. De oproep van dierenbeschermers om de paardensprongen een halt toe te roepen, blijven vooralsnog zonder resultaat. A horseman jumps over a bonfire in the central Spanish village of San Bartolome de Pinares to open the celebrations for the feast of Saint Anthony, patron saint of animals, on January 16, 2011. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET
San Bartolome de los Pinares. Een dappere ruiter stuurt zijn paard door een vuurhaag in het Spaanse stadje San Bartolome de los Pinares. In het plaatsje, zo'm 100 kilometer ten noordwesten van Madrid, eren bewoners jaarlijks de beschermheilige van de dieren, Sint-Antonius, tijdens de zogeheten Luminarias. Aan de vooravond van het religieuze festival springen ruiters met hun paard of ezel door het vuur in de hoop het dier te zuiveren en te beschermen tegen ziektes. Dat zowel de ruiters als de paarden hier jaarlijks brandwonden bij oplopen, nemen de deelnemers voor lief. De oproep van dierenbeschermers om de paardensprongen een halt toe te roepen, blijven vooralsnog zonder resultaat. A horseman jumps over a bonfire in the central Spanish village of San Bartolome de Pinares to open the celebrations for the feast of Saint Anthony, patron saint of animals, on January 16, 2011. AFP PHOTO/ DOMINIQUE FAGET AFP

Een dappere ruiter stuurt zijn paard door een vuurhaag in het Spaanse stadje San Bartolome de los Pinares. In het plaatsje, zo’n 100 kilometer ten noordwesten van Madrid, eren bewoners jaarlijks de beschermheilige van de dieren, Sint-Antonius, tijdens de zogeheten Luminarias .

Aan de vooravond van het religieuze festival springen ruiters met hun paard of ezel door het vuur in de hoop het dier te zuiveren en te beschermen tegen ziektes. Dat zowel de ruiters als de paarden hier jaarlijks brandwonden bij oplopen, nemen de deelnemers voor lief. De oproep van dierenbeschermers om de paardensprongen een halt toe te roepen, blijven vooralsnog zonder resultaat.