Veel toeristen vast in Chili door gasprotest

Protesten braken uit na de aankondiging dat de gasprijzen met 17 procent worden verhoogd.

Mogelijk tweeduizend internationale toeristen zitten sinds eind vorige week vast in Zuid-Chili wegens wegblokkades en protesten tegen de gestegen gasprijzen. Onder de toeristen in Puerto Natales, Punta Arenas en het natuurpark Torres del Paine in de regio Patagonië zijn 36 toeristen uit Nederland. De protesten braken vorige week uit na de aankondiging dat de gasprijzen met 17 procent worden verhoogd. De prijzen van veel producten in de regio zijn al relatief hoog, vanwege de geïsoleerde ligging. Twee vrouwen kwamen om toen een vrachtwagen door een barricade heen brak. President Sebastián Piñera had beloofd dat de gasprijzen niet zouden stijgen, maar de voorraden staan onder druk. Chili importeert meer dan 90 procent van haar gas. (BBC, AP)