vandaag

In het nieuws:

Het 16de detachement van de Air Task Force vertrekt richting Afghanistan. De Koninklijke Luchtmacht stuurt circa 120 militairen en vier F-16 jachtvliegtuigen naar Kandahar Airfield ter ondersteuning van de ISAF-missie waar Nederland nog altijd deel van uitmaakt.

De Chinese president Hu Jintao begint vandaag zijn staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Het bezoek moet de banden tussen de VS en China verbeteren. De relatie tussen de twee grootmachten verslechterde de laatste tijd door onenigheden over onder andere een wapendeal met Taiwan en de ontvangst van de dalai lama in het Witte Huis.

De commissaris van de koningin van Noord-Brabant, Wim van de Donk, spreekt met fractievoorzitters en wethouders van de gemeente Moerdijk over de nazorg na de ramp bij Chemie-Pack, nu burgemeester Wim Denie heeft aangegeven per 1 februari met pensioen te gaan.