Technisch directeur vertrekt in zomer bij Feyenoord

Leo Beenhakker (68) vertrekt aan het eind van dit seizoen als technisch directeur van Feyenoord. Dat maakte de club uit Rotterdam vanmorgen bekend. Beenhakker heeft zijn werkgever laten weten niet te willen praten over verlenging van zijn aflopende contract.

Beenhakker zou vanmiddag in de Kuip een toelichting geven op zijn aanstaande vertrek, na de voorbeschouwing van trainer Mario Been op de competitiewedstrijd van morgen tegen Ajax. Beenhakker wilde vanmorgen bij de Kuip geen commentaar geven. Feyenoord liet via zijn eigen website weten dat Beenhakker bij het wekelijkse overleg mondeling en schriftelijk heeft aangegeven niet in aanmerking te willen komen voor een langer verblijf.

Beenhakker keerde in 2009 na zijn vertrek als bondscoach van Polen terug bij Feyenoord. Hij tekende een contract voor twee seizoenen bij de club uit Rotterdam. Eerder werkte hij als jeugdtrainer (eindjaren zestig), hoofdtrainer (eindjaren negentig) bij Feyenoord en hij behaalde in 1999 de laatste landstitel in de clubgeschiedenis.

Beenhakker werkte eerder als hoofdtrainer bij onder meer Real Madrid en Ajax. Ook was hij bondscoach van Nederland, Saoedi-Arabië, Polen en Trinidad en Tobago.

Feyenoord en Beenhakker regelden gisteren de komst van de Hongaar Krisztian Simon. Hij blijft tot het eind van het seizoen. De negentienjarige aanvaller vleugelspits wordt gehuurd van Ujpest FC. Simon liep de afgelopen weken al stage bij de club uit Rotterdam en ging mee op trainingskamp naar Oman. Hij maakte in oefenduels twee doelpunten.

Feyenoord hoopt Simon speelgerechtigd te krijgen voor de inhaalwedstrijd van morgen tegen Ajax. De Rotterdamse club wil de Hongaar ook na de huurperiode vastleggen, maar zal daarvoor externe geldschieters moeten vinden. Enkele Duitse clubs hebben ook interesse in Simon.

Vanochtend trainde de Japanse stagiair Ryo Miyaichi (18) voor het eerst mee met de ploeg van trainer Mario Been. Het talent is eigendom van de Engelse topclub Arsenal.