Straatnaam voor Enke

Het stadion van de Duitse Bundesligaclub Hannover 96 ligt vanaf nu aan de Robert Enke Strasse, vernoemd naar de doelman die op 10 november 2009 zelfmoord pleegde.

De burgemeester van Hannover, Stephan Weil, zei gisteren dat het zeer bijzonder is dat iemand zo kort na het overlijden met een straatnaam wordt geëerd. Maar volgens Weil ging het ook om een „uitzonderlijk mens”.

Robert Enke (32) leed ondankszijn sportieve successen aan depressiviteit en faalangst. De doelman, die van 2004 tot 2009 bij Hannover speelde en ook voor buitenlandse clubs als Benfica en FC Barcelona uitkwam, zag uiteindelijk geen andere uitweg dan zichzelf van het leven te beroven door voor de trein te springen.

Enke, die acht keer voor het Duitse nationale team uitkwam, werd kort na zijn dood door 40.000 mensen herdacht. (AP, Novum)