PVV doet in alle provincies mee aan verkiezingen

De PVV doet in alle provincies mee aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De partij kreeg vandaag uitsluitsel dat de lijsten in alle twintig kieskringen zijn goedgekeurd, meldt persbureau Novum.

In bijna alle provincies zijn de kieslijsten inmiddels gepresenteerd. Gelderland doet dit vrijdag. Geert Wilders liet weten blij te zijn dat de “lange weg met het selecteren en opleiden van kandidaten” is afgesloten. “Nu staan we klaar om in de provincies aan het werk te gaan, plus te gaan vlammen in de Eerste Kamer.”

De Provinciale Statenverkiezingen vinden op 2 maart plaats. De leden van de Provinciale Staten kiezen op 23 mei de nieuwe Eerste Kamer. De PVV is daar nu niet vertegenwoordigd, en de VVD en het CDA hebben er samen geen meerderheid. Om wetsvoorstellen door de Eerste Kamer te loodsen is het kabinet daarom afhankelijk van andere partijen, waardoor het belang van de komende verkiezingen groot is.