op nrcnext.nl

Staan achter je bureau

De Amerikaanse webdeveloper Gina Trapani werkt voortaan staand achter haar bureau. Ze verbrandt zo meer calorieën en bovendien is het goed voor de lichaamshouding. Het idee van Trapani kreeg navolging van collega’s. Ook de voormalig Amerikaanse minister van Defensie Donald Rumsfeld staat tegenwoordig aan zijn bureau.

De mammoet komt terug

De mammoet stierf zo’n vijfduizend jaar geleden uit. Maar volgens Japanse wetenschappers kan de reusachtige olifant, dankzij een nieuwe kloontechnologie, weer op aarde terugkeren.

De speech van Ricky Gervais

„It’s gonna be a night of partying and heavy drinking. Or as Charlie Sheen calls it: breakfast”, grapte Ricky Gervais tijdens zijn openingstoespraak afgelopen weekend bij de Golden Globes Awards, de prijsuitreiking voor films en tv-programma’s in de Verenigde Staten. De Britse komiek dreef de spot met Johnny Depp, Angelina Jolie en anderen.