Oorvijgen in Tilburg

Burgemeestersvrouw op de vuist

Door een onzer redacteuren

TILBURG, 18 jan. – Oorvijgen en krachttermen. Daarop trakteerden burgemeester C. Becht van Tilburg en zijn echtgenote demonstranten die zaterdag bij het burgemeestershuis kwamen demonstreren. De krachttermen waren afkomstig van de burgemeester, de oorvijgen van zijn vrouw.

Het echtpaar vond de demonstranten – het protest richtte zich tegen de ernstige vervuiling en de voorgenomen afbraak van de wijk Groeseind – te opdringerig. Zij zouden onder meer aan de dakgoot zijn gaan hangen.

Burgemeester Becht ontkent iets van de klappen af te weten, maar een fotograaf heeft een uitval van mevrouw Becht op de foto vastgelegd. De leiders van de demonstratie, waaraan ongeveer tweehonderd mensen hebben deelgenomen, hebben aangekondigd een aanklacht tegen mevrouw Becht te zullen indienen.