Nederland leest Campert

Het leven is vurrukkulluk (1961) van Remco Campert is het boek dat dit jaar gratis wordt uitgedeeld in het kader van de campagne ‘Nederland Leest’. Het boek wordt van vrijdag 21 oktober tot en met vrijdag 18 november door de openbare bibliotheken gratis aan hun leden verstrekt.

Het leven is vurrukkulluk, Camperts debuutroman, verscheen in 1961, vijftig jaar geleden. De auteur beschrijft hierin een dag uit het leven van twee vrienden, Mees en Boelie, die beiden verliefd zijn op het zestienjarige meisje Panda. Zij steelt geld van een oude man en samen organiseren ze een groot feest. De roman werd destijds zeer positief ontvangen door literaire critici en gewaardeerd om zijn lichte en ironische verteltrant.

‘Nederland Leest’ wordt in 2011 voor de zesde keer georganiseerd. Vorig jaar werd De grote zaal van Jacoba van Velde gratis uitgedeeld.