Nachtvorst

Het is weer frisser geworden, landinwaarts gaat het zelfs weer vriezen. Ook overdag wordt het nog wat kouder maar de zon laat zich ook af en toe zien. Vandaag trok een venijnige depressie met wolken en regen van west naar oost over het land. Vanavond trekt de laatste regen naar het oosten weg en klaart het vanuit het noordwesten op.

Komende nacht trekken vanaf de Noordzee ook weer een paar buien het land binnen. Het koelt landinwaarts af tot rond het vriespunt. Het hogedrukgebied boven de Britse eilanden levert de rest van de week een noordelijke stroming op in onze omgeving. Hiermee wordt frisse en vochtige lucht vanaf de Noordzee aangevoerd.

Morgen is het kil met maximaal 5 à 6 graden en er vallen verspreid een paar buien. Tussen de regenbuien door laat de zon zich ook wel even zien. De noordwestenwind trekt aan en wordt aan zee matig tot vrij krachtig, 4 à 5 Bft.

Donderdag breekt de zon nog geregeld door en blijft het vrijwel droog maar vrijdag kan er wel weer een bui vallen. Beide dagen wordt het 2 tot 6 graden na vorst in de nacht. Richting het weekeinde trekken steeds meer wolken over en ook zaterdag en zondag kunnen enkele buien vallen.

De nachtvorst verdwijnt en ook overdag gaan de temperaturen weer iets omhoog.