Liverpool meldt zich bij Ajax voor Luis Suarez

Suarez wil wel bij Ajax blijven, maar staat ook open voor een transfer naar een buitenlandse topclub.

Liverpool heeft zich bij Ajax gemeld voor Luis Suarez. De Amsterdamse club ontkent niet dat de Engelse club, die dit seizoen teleurstellend presteert, belangstelling heeft voor de aanvaller uit Uruguay.

Ajax zegt dit in reactie op berichtgeving in Engelse en Nederlandse media. Liverpool zou in de huidige transferperiode, die sluit aan het einde van de maand, volgens de Daily Mail een kleine 18 miljoen euro over hebben voor Suarez. Ajax wil normaliter pas op transfernieuws reageren als de transactie is afgerond.

In een gesprek met de nieuwe trainer Frank de Boer liet Suarez tijdens het trainingskamp in Turkije weten bereid te zijn bij Ajax te blijven maar open te staan voor een aanbieding van een grote buitenlandse club. Ook Tottenham Hotspur heeft interesse.

Liverpool wil Suarez koppelen aan de Spaanse sterspeler Fernando Torres. De Engelse club neemt momenteel de dertiende plaats in op de ranglijst van de Premier League, slechts zes punten verwijderd van hekkensluiter West Ham United waar Martin Jol hoog staat genoteerd om manager Avram Grant op te volgen.

In de eredivisie, die morgen wordt hervat met onder meer Ajax-Feyenoord, is Suarez nog tot volgende maand geschorst wegens een bijtincident met PSV’er Otman Bakkal. Deze affaire en zijn matige vorm als gevolg van oververmoeidheid door het WK heeft zijn transferwaarde geen goed gedaan. Die lag in de zomer nog rond de 30 miljoen euro. (NRC)