Kort nieuws Voorpagina

Leo Beenhakker weg als directeur van Feyenoord

Rotterdam, 18 jan. Leo Beenhakker stopt aan het einde van het voetbalseizoen als technisch directeur van Feyenoord. Hij bekleedt die functie sinds februari 2009. Hij maakte zijn vertrek bekend aan de vooravond van Ajax-Feyenoord. Die klassieker wordt morgen in Amsterdam gespeeld.Pagina 12

Regering Tunesië alweer gewijzigd

Tunis, 18 jan. Drie (onder)ministers in de gisteren gevormde nieuwe Tunesische regering zijn vandaag weer afgetreden. Het gaat om vertegenwoordigers van het vakverbond. Het is niet bekend waarom ze zijn opgestapt. Pagina 6

‘Gewenste daling suïcide onhaalbaar’

Den Haag, 18 jan. Minister Schippers (Volksgezondheid, VVD) laat het streven van haar voorganger los om het aantal zelfmoorden jaarlijks met 5 procent te verminderen. Schippers vindt dat nu te ambitieus. Volgens het CBS is het aantal suïcides de afgelopen twee jaar met 13 procent gestegen. Pagina 5

Museum krijgt werk Kousbroek

Rotterdam, 18 jan. De literaire nalatenschap van schrijver en essayist Rudy Kousbroek (1929- 2010) gaat naar het Letterkundig Museum in Den Haag. Dat heeft zijn weduwe tegenover deze krant verklaard. Pagina 11

Apple-topman Jobs opnieuw met verlof

Rotterdam, 18 jan. Topman Steve Jobs van Apple gaat voor de derde keer met medisch verlof. De 55-jarige oprichter van Apple had eerder kanker. Pagina 13

Duitsland: fonds euro toch groter

Berlijn, 18 jan. Duitsland lijkt toch bereid tot aanpassingen in het noodfonds voor de euro. Minister Schäuble (Financiën) heeft de weg vrijgemaakt voor vergroting van het kredietvolume van het fonds. Pagina 15

Spaarder heeft geen idee van rente

Amsterdam, 18 jan. De Nederlandse spaarder weet vaak niet hoeveel rente hij krijgt op zijn spaarrekening. Dat blijkt uit een onderzoek van Friesland Bank. Pagina 15