Kort nieuws Sport

Wielrenner Landis beëindigt carrière na dopegebruik

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 18 jan. De Amerikaanse wielrenner Floyd Landis heeft in een tv-interview met ESPN verklaard dat hij zijn carrière definitief beëindigt. „Ik vind geen nieuw team en stop met koersen.” Landis moest in 2006 zijn Tourzege afstaan wegens dopegebruik. Na een lange juridische strijd kwam hij vorig jaar met een bekentenis. Hij beschuldigde daarbij ook zijn voormalig ploeggenoot Lance Armstrong, ploegleider Johan Bruyneel en de internationale wielerunie UCI van dopingpraktijken. „Ik probeer al vijf jaar mijn plek in het peloton te heroveren, maar er is blijkbaar geen plaats voor mij”, aldus Landis, die de afgelopen twee seizoen uitkwam voor kleine wielerploegen.

Ritzege Goss in Tour Down Under

Angaston, 18 jan. Wielrenner Matthew Goss heeft de eerste etappe in de Tour Down Under gewonnen. De Australiër won de massasprint. De Duitser Andre Greipel werd tweede, de Australiër Robbie McEwen derde. Lance Armstrong, bezig aan zijn laatste officiële koers buiten de Verenigde Staten, finishte in het peloton. (Novum)

El Hamdaoui mist Ajax-Feyenoord

Amsterdam, 18 jan. Ajax moet het morgen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord stellen zonder Mounir El Hamdaoui en Urby Emanuelson. De Marokkaanse aanvaller, die eerder knieklachten had, is nu ziek. Emanuelson heeft een knieblessure. Ajax mist ook Luís Suarez wegens een schorsing. (Novum)

Weer puntenverlies voor FC Zwolle

Zwolle, 18 jan. Voetbalclub FC Zwolle heeft voor de tweede wedstrijd op rij punten verspeeld in de eerste divisie. Na een nederlaag tegen Emmen speelde de koploper gisteren met 1-1 gelijk bij Den Bosch. (Novum)