Hoe moet de club verder na het vertrek van Leo Beenhakker?

Rinus Israel, oud-speler en oud-trainer van Feyenoord:

„Zonder budget kun je geen elftal creëren. Het enige verwijt dat we Beenhakker kunnen maken is dat spelers transfervrij zijn overgekomen die niets konden betekenen voor het eerste. Dat had opgelost kunnen worden met eigen jeugd, zonde. Zijn functie moet worden ingevuld want je moet als club op de hoogte blijven van wat in Nederland en in het buitenland rondloopt. Wim Jansen zou een geschikte kandidaat zijn. Hij heeft de kennis en is Feyenoordman.”

Theo van Duivenbode, oud-speler van Feyenoord: „Ik weet niet of een technisch directeur altijd uitkomst biedt. Leo is gekomen toen Feyenoord grote financiële tekorten had. Die zijn er nog steeds, dus maakt het niet uit wie je er neerzet, zonder geld is het heel erg lastig de taken van een technisch directeur uit te voeren.”

Eric van Dorp, zegsman supportersvereniging Feyenoord: „Voor Beenhakker gaan normaal gesproken alle deuren open. Maar zonder geld blijven de deuren ook voor hem gesloten. Als hij geld zou hebben gehad, was hij met goede spelers thuisgekomen. Feyenoord gaat ook zonder Beenhakker door. Op termijn, als er geld is, moet een nieuwe technische directeur spelers kopen. Dat gaat wel even duren. Feyenoord is terecht ingedeeld in categorie 1 van de KNVB en mag dus even geen grote uitgaven doen.”

Ben Wijnstekers, oud-speler van Feyenoord: „Niemand heeft zo veel voetbalcontacten over de gehele wereld als Beenhakker. Ik kan dus geen betere technisch directeur bedenken. Misschien moet Feyenoord het wel zonder technisch directeur gaan doen en die zaken aan de trainer en zijn staf overlaten. Dat scheelt ook weer geld. Alleen loop je dan wel het risico dat de trainer het beleid van de club gaat bepalen.”

Eddy Pieters Graafland, oud-doelman van Feyenoord: „Volgens mij werkte de combinatie Mario Been en Beenhakker prima. Beenhakker was hard aan het bouwen met Pim Blokland [investeerder, red.] en consorten en de supporters. Hoe Beenhakker functioneert, is als buitenstaander moeilijk te beoordelen. Dat weet alleen de directie. Ik kan geen reden bedenken waarom zijn contract niet wordt verlengd. Misschien komt er een nieuwe, maar in deze tijd is het handig het even zonder technisch directeur te stellen.”

Shari Kiljan

    • Shari Kiljan