Gullit wordt trainer van club in Tsjetsjenië

Ruud Gullit, president of The HollandBelgium Bid, during a press conference for the joint Belgian and Dutch bid for the 2018 World Cup, in Paris, Friday, Nov. 12, 2010. (AP Photo/Bob Edme)
Ruud Gullit, president of The HollandBelgium Bid, during a press conference for the joint Belgian and Dutch bid for the 2018 World Cup, in Paris, Friday, Nov. 12, 2010. (AP Photo/Bob Edme)

Ruud Gullit gaat in Rusland aan de slag als trainer. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar bij Terek Grozny, dat vorig jaar als elfde eindigde in de Russische competitie. Dat liet Gullit aan NUsport weten. De voormalig topvoetballer begint in maart aan zijn nieuwe klus bij de club uit de Tsjetsjeense hoofdstad.

De 48-jarige Gullit was voorzitter van het HollandBelgium Bid voor de organisatie van het WK 2018, dat uiteindelijk naar Rusland ging, Daarvoor was hij trainer van het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, waar hij in het seizoen 2007/2008 aan het roer stond. Eerder was Gullit als coach actief bij Chelsea, Newcastle United en Feyenoord.

    • Dirk-Jan Zom