Boete en waarschuwing voor voetballer Babel

Ryan Babel is voor zijn uitlating op Twitter over scheidsrechter Webb beboet door de Engelse bond.

Ryan Babel heeft van de Engelse voetbalbond FA een boete van tienduizend pond (circa twaalfduizend euro) en een waarschuwing gekregen. De Liverpool-aanvaller heeft voor de disciplinaire commissie van de FA toegegeven zich misdragen te hebben op Twitter.

Babel had in een tweet kritiek geuit op scheidsrechter Howard Webb na de wedstrijd tegen Manchester United, waarin Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard rood kreeg. Babel (@RyanBabel) vond de scheidsrechter partijdig en plaatste een gemanipuleerde foto van Webb in het shirt van Manchester United op zijn Twitterpagina. „En ze noemen hem een van de beste scheidsrechters. Wat een grap”, was zijn commentaar.

Volgens de FA had Babel Twitter als een publieke uitlating moeten zien. „Het is zijn verantwoordelijkheid dat alleen geschikte opmerkingen geplaatst worden.”

Overigens werd de Engelsman Webb gisteren door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en -statistieken (IFFHS) gekozen tot beste scheidsrechter van 2010. (NRC)