Beenhakker: Feyenoord vindt me te oud

25-10-2010, Rotterdam. Leo Beenhakker opweg naar de persconferentie. Foto Bas Czerwinski
25-10-2010, Rotterdam. Leo Beenhakker opweg naar de persconferentie. Foto Bas Czerwinski Leo Beenhakker op archiefbeeld. (Foto NRC / Bas Czerwinski)

Leo Beenhakker stopt als technisch directeur van Feyenoord omdat de andere directieleden van hem afwilden. Gisteren kreeg Beenhakker te horen dat directeuren Eric Gudde, Onno Jacobs en Mark Koevermans de raad van commissarissen hadden geadviseerd zijn aflopende contract niet te verlengen. Dat meldt persbureau Novum na een ingelast persconferentie in de Kuip.

De voornaamste reden om het contract niet te willen verlenen zou de leeftijd van Beenhakker zijn. “Gudde is bezig met een vijfjarenplan”, weet de 68-jarige. “Ze zoeken mensen die deze periode voor continuïteit kunnen zorgen. Mij is verteld dat ik daarvoor te oud ben. Daarna heb ik besloten om de eer aan mezelf te houden.”

Beenhakker maakt dit seizoen nog wel af. “Natuurlijk heb ik een klotegevoel. Maar ik ben professioneel genoeg om die dingen te kunnen scheiden.” De oud-bondscoach moest afwachten of zijn contract, dat op 1 februari afloopt, zou worden verlengd.

Trainer Mario Been zei vanochtend na de afsluitende training voor de klassieker Ajax - Feyenoord het vertrek van Beenhakker “verschrikkelijk” te vinden, maar dat hij “wist waarmee hij [Beenhakker] worstelde”. De trainer zei vanochtend in een interview met NUsport nog jaren bij Feyenoord te willen blijven, maar dat het openbreken van het lopende contract nog niet aan de orde is.

    • Bart Hinke