Bahrami kreeg een wettig proces

Het artikel ‘Een doodvonnis als dreigbrief uit Iran’ (Opinie, 10 januari) houdt geen rekening met het feit dat mevrouw Bahrami is veroordeeld wegens betrokkenheid bij drugssmokkel (cocaïne uit Nederland aan Iran en opium uit Iran aan Nederland). Zij was lid van een internationale drugssmokkelorganisatie.

Mevrouw Bahrami heeft een wettig proces gekregen en heeft van al haar rechten gebruik kunnen maken, waaronder het recht om bezoek van haar familie te ontvangen en het recht op toegang tot een door haar uitgekozen advocaat.

Er zijn ook andere beschuldigingen tegen mevrouw Bahrami waar nog een proces over gaande is volgens de relevante wetten en regels van de islamitische republiek Iran.

Het rechtssysteem van Iran erkent geen dubbele nationaliteit en daarom heeft Bahrami’s andere nationaliteit geen invloed op haar rechtszaken in Iran.

Meer dan 30.000 Iraniërs wonen in Nederland. We zijn trots op alle Iraniërs die hoogopgeleid zijn op uiteenlopende gebieden en toegewijd zijn aan de glorie van Iran. Duizenden Iraniërs die elders wonen, brengen jaarlijks met grote gemoedsrust bezoeken aan Iran.

Perssectie van de Iraanse ambassade

Den Haag

    • Perssectie van de Iraanse Ambassade