Ajax: onze bestuurders worden niet bedreigd

Ajaxbestuurders worden niet bedreigd of geïntimideerd door eigen supporters. Dat zegt directeur Rik van den Boog vanmiddag in Het Parool. Daarmee spreekt hij de Amsterdamse burgemeester Van der Laan tegen, die eerder deze week in NRC Handelsblad zijn zorgen uitte over bedreigingen aan het adres van de Ajax-directie.

Van der Laan zei in het interview met NRC dat hij Ajax wilde helpen in zijn strijd met agressieve supporters. “Als er ook maar een begin van een dreiging is, moet dat direct worden gemeld aan de politie of aan mij”, zei de burgemeester.

Van den Boog zegt vandaag echter dat er van bedreigingen geen sprake is en dat hij dat nog bij de Amsterdamse politie heeft gecheckt:

“We weten zeker dat de afgelopen jaren directie- noch bestuursleden bedreigd zijn. We herkennen ons totaal niet in de uitlatingen die Van der Laan heeft gedaan over bedreigingen en de vermeende macht van de supporters.”

In een reactie zegt een woordvoerder van Van der Laan dat hij blij is te horen dat er van echte bedreigingen geen sprake is:

“We bekijken het van de goede kant: als de directie van Ajax zich niet bedreigd voelt en alle noodzakelijke beslissingen kan nemen, ook om de problemen met de harde kern aan te pakken, dan is dat mooi.”

Van der Laan zelf kondigde gisteren al maatregelen aan: tien supporters krijgen een groepsverbod opgelegd. Ook moeten zij zich tijdens wedstrijden van Ajax en het Nederlands elftal melden op het politiebureau.