Afghanen trainen kan in Nederland

De discussie rond het wel of niet zenden van militairen naar Afghanistan hangt voornamelijk op het punt van de veiligheid. Als het zeker zou zijn dat de Nederlandse trainers en militairen er net zo veilig zouden kunnen werken als in Nederland, zou er waarschijnlijk wel een grote meerderheid voor te vinden zijn in de Tweede Kamer.

Daarom zou ik willen voorstellen in plaats van Nederlandse trainers en militairen naar Afghanistan te sturen, een opleidingscentrum in Nederland op te zetten.

De voordelen zijn groot: behalve grotere veiligheid voor het eigen personeel is het vele malen goedkoper, zelfs als Nederland de kosten voor het halen, onderbrengen en terugsturen van de Afghanen voor zijn rekening zou nemen.

Aad van Amstel

Guangdong University of Business Studies, Guangzhou, China