5 redenen om tv te kijken

De Niro is een werkloze spion Scene uit de film Ronin (1998)

1 thriller

Ronin

Veronica, 20.30-22.50u.

Ouderwets degelijke actiethriller wordt gekenmerkt door vele achtervolgingen per auto en een hoofdrol van Robert De Niro als werkloze spion die samen met enkele collega’s een mysterieus koffertje moet achterhalen. Speelt grotendeels in Parijs. (John Frankenheimer, 1998)

2 realityserie

Hotel de toekomst

RTL4, 20.30-21.30u.

Na Uitstel van Executie steekt Martijn Krabbé opnieuw de helpende hand toe. In het programma Hotel de Toekomst knappen acht werklozen een eeuwenoud hotel op de Veluwe op. Tussen het klussen door worden de deelnemers omgeschoold tot barmedewerker, chef-kok, kamermeisje, salesmanager of ‘guest relations officer’.

3 serie

Glee

RTL5, 20.30-21.30u.

Serie over een schoolkoor vol uiteenlopende types. Het is tijd voor de ‘regionals’ (regionale wedstrijden) en iedereen is erg gespannen. Docent Will is in shock wanneer hij hoort wie er in de jury van de zangwedstrijd zit. En Quinns leven verandert voorgoed.

4 reportage

Je zal het maar hebben

Ned.3, 20.55-21.25u.

Valerio Zeno interviewt weer twee jongeren met een aandoening. De 19-jarige Thiandi is slachtoffer van medische fouten, waardoor ze zwaar gehandicapt raakte. Omdat ze ook niet meer kon praten, dacht haar omgeving dat ze ook geestelijk gehandicapt was geraakt. Door te schrijven bewees ze het tegendeel.

5 docu

Uur van de wolf: L.A. Raeven - de verbeelding voorbij

Ned.2, 23.00-0.00u.

De tweelingzussen Liesbeth en Angelique vormen het internationaal geroemde kunstenaarsduo L.A. Raeven. In hun performances en video-installaties leveren ze commentaar op obsessies met eten, de maakbaarheid van het lichaam en de dwingende opdracht van de maatschappij om een ‘ideaal individu’ te zijn. Hun werk en hun leven zijn nauw verweven. Het voortbestaan van L.A. Raeven komt dan ook onder druk te staan als Liesbeth na 38 jaar niet meer met Angelique wil samenwonen.