Tunesië heeft nieuwe regering van nationale eenheid

Interim Tunisian President Fouad Mbazaa (R) and Prime minister Mohamed Ghannouchi (L) arrive at the Government Palace, la Kasbah in Tunis on January 17, 2011. Tunisian protesters called for the abolition of ousted president Zine El Abidine Ben Ali's ruling party amid a chaotic power vacuum as politicians prepared a government of national unity. AFP PHOTO / STR
Interim Tunisian President Fouad Mbazaa (R) and Prime minister Mohamed Ghannouchi (L) arrive at the Government Palace, la Kasbah in Tunis on January 17, 2011. Tunisian protesters called for the abolition of ousted president Zine El Abidine Ben Ali's ruling party amid a chaotic power vacuum as politicians prepared a government of national unity. AFP PHOTO / STR Premier Ghannouchi en interimpresident Mbazaa, voor de persconferentie. Foto AFP

De Tunesische premier Mohammed Ghannouchi blijft aan. Ook andere ministers op de posten Binnenlandse Zaken, Buitenlandse Zaken, Defensie en Financiën blijven zitten. Drie oppositieleiders zijn aangesteld als minister. De buitensporig rijken en mensen die verdacht worden van corruptie zullen worden onderzocht, meldt de premier.

De regering van nationale eenheid komt tot stand nadat de president van Tunesië vluchtte. Vandaag eisten ongeveer duizend betogers  in Tunis dat de regeringspartij van Ben Ali, de RCD, nu ook  de macht opgeeft. Onder anderen premier Ghannouchi, een vertrouweling van Ben Ali,  en  interim-president  Fouad Mebazza, tot dusverre parlementsvoorzitter,  maken deel uit van het oude systeem.