Steve Jobs heeft weer gezondheidsproblemen

Apple’s CEO Steve Jobs moet om gezondheidsredenen zijn activiteiten tijdelijk staken. De raad van bestuur van het bedrijf heeft hem een ‘medical leave of absence‘ toegezegd. Tim Cook zal tijdens zijn afwezigheid aan het roer staan bij Apple. Jobs tobde in het verleden al vaker met zijn gezondheid.

Jobs e-mailde zijn werknemers:

At my request, the board of directors has granted me a medical leave of absence so I can focus on my health. I will continue as CEO and be involved in major strategic decisions for the company.

Jobs leed in 2004 aan alvleesklierkanker, maar genas daarvan. Eind 2008 zorgden geruchten over Jobs gezondheid voor een daling van het aandeel Apple. In 2009 was hij lange tijd afwezig en onderging hij een levertransplantatie. Ook toen nam Cook het bedrijf tijdelijk over.

Morgen maakt Apple verkoopcijfers bekend over de laatste periode van vorig jaar. Wellicht maakt het technologiebedrijf dan ook meer bekend over de situatie rond Jobs.

    • Peter Zantingh