‘Leo Beenhakker vertrekt bij Feyenoord’

Leo Beenhakker op een poster in Polen, waar hij bondscoach was. Foto Flickr / Ejbaurdo

Leo Beenhakker stapt per direct op bij Feyenoord, zo meldt Johan Derksen in het tv-programma Voetbal International. Volgens Derksen ziet de technisch directeur geen heil meer in een langer verblijf bij de Rotterdamse club.

De voormalig bondscoach (68) moest afwachten of zijn contract, dat op 1 februari afloopt, zou worden verlengd. Dat lijkt Beenhakker niet hebben willen afwachten. Vooralsnog is niet duidelijk of Beenhakker per direct opstapt of het seizoen afmaakt. De woordvoerder van Feyenoord zegt tegen NRC.nl dat de club niet op de hoogte is gebracht van enig nieuws omtrent Beenhakker.

“Wij weten officieel van niets. We weten alleen wat we net zagen bij Voetbal International, maar wij hebben nog niets gehoord.” - Gido Vader, woordvoerder van Feyenoord

Beenhakker zou morgen meer duidelijkheid verschaffen over zijn positie.

Volgens AD.nl wist Beenhakker dat het bestuur van de club geen heil meer zou zien in een verdere samenwerking met hem. De afgelopen maanden deden geruchten de ronde dat Feyenoord ‘Don Leo’ zou willen vervangen.

Volgens RTV Rijnmond heeft de technisch directeur aan Mario Been gevraagd aan te blijven als hoofdcoach. De trainer zou zich volgens de lokale omroep niet solidair verklaren aan Beenhakker.

RTV Rijnmond over het vertrek van Beenhakker:
17-01-2010-beenhakker weg bij Feyenoord by rtvrijnmond

Bron foto: Ejbaurdo

    • Peter van der Ploeg